Danmarks bedste lakseskole

3_279_10299_stor Ofte, når jeg fisker Laks i Norge, Island, Sverige eller Danmark ser jeg mange folk, som går rundt med det dyreste grej der findes fra den lokale forretning, men man er faktisk ikke klar over hvad man gør, når man kommer til vandet.

Folk kan ikke kaste, folk stiller sig der hvor vinden kommer helt forkert, eller man ikke har har fået den rette vejledning i hvordan grejet skal sættes sammen. Derfor har Anders Bech og jeg valgt i samarbejde med www.fiskerejser.dk at lave en lakseskole i Mandal. Dette er har vi gjort, da vi mener at der er brug for sådan en skole, da som før skrevet, er mange som ikke ved hvad de gør, og bruger frygteligt mange penge på en tur, som de faktisk ikke får noget ud af.

I de sidste 4 år har vi afholdt lakseskolen, og man må sige at det har været med stor succes. Godt nok bliver der ikke fanget så mange fisk, men dette er ikke det vigtigste for deltagerne. De tager med på turen for at lære noget, så de selv kan tage af sted næste gang, med den rette viden, som skal til for at få succes ved lakseelven.545077_10150978331723718_1703724219_n
Kursisterne er ofte ved godt mod hele ugen, men på sådan en uge, er der også mange frustrationer, som komme til udtryk, når kastet ikke lige virker, eller personen, som går bagerst fanger  fisken, som man har gået at drømt om hele året.

Som sagt er det en skole, så her får kursisterne et skema, som vi har tilrettelagt, efter deres ønsker. Her er foredrag omkring laksefiskeri i hele verden, der er strategi ved elven, vi gennemgår alle de fluekast, som er gode i de forskellige fiskesituationer vi kommer ud for langs elven, hvilke fluer der er gode, samt sikkerhed ved elven. Der bliver selvfølgelig også tid til at afprøve alt det, som man lære i løbet af ugen.

Lakseskolen foregår på zone 3 i den kendte elv Mandal i det sydlige. Zone 3 har er ca. 12 km vand, og vi må fiske på begge sider af elven. Mange vil mene at vi er tidligt deroppe på sæsonen, og ja, der er ikke så mange laks i elven på dette tidspunkt, men der er heller ikke så mange lystfisker, så der er masser af plads for os, at boltre os på. Fordelen er3_279_5407_stor også, at skulle man være så heldig at fange en fisk, vil den ofte være blank og i topkondition.

Vi bor i 2 flotte lejligheder med 6 mand i hver lejlighed, og folk bliver delt op i hold til at lave morgenmad, middagsmad og aftensmad. På gården hvor vi bor, er der plads til at hænge sine waders til tørre, samt der er frysere til de fangende fisk og udsigt lige ned til elven.

Hvis du er interesseret i Lakseskolen 2016, er du altid velkommen til at skrive til mig på info@renegerken.com, eller du kan se mere her.