Cornelis Hollestein, en underviser ud over det sædvanlige.

I dette blogindlæg vil jeg skrive lidt om min gamle underviser Cornelis Hollestein,IMG_7676-2 som virkelig har min fulde respekt for at være en dygtig underviser og en dygtig instruktør. Billederne er taget på den svenske Sportfiskermässa i Stockholm, hvor jeg mødte Cornelis, og fik en lang snak med ham om skolen og fiskeri.

Mit første møde med Cornelis Hollestein var ude foran det svenske sportfisker akademi´s lokaler i Forshaga. Jeg husker tydeligt at fra første øjeblik at jeg så ham var en hvis respekt fra de andre elever, som allerede havde snakket med ham, samt fra de andre lærere han arbejdede sammen med. Dette skulle også vise sig, at han fik min fulde respekt for hans arbejde igennem de 2 år jeg gik på skolen. Min første samtale med Cornelis handlede om hvilke fluer der var gode at bruge i Klareleven, da jeg nu i nogle dage havde prøvet at fange en laks i elven, med uden succes. Han fortalte med det samme hvilke fluer, som var gode, samt uden at tøve nævnede nogle af de bedste pladser i elven, og hvordan de skulle fiskes. Dette gjorde at jeg og mine nye venner tog til elven igen og med store forventninger til fiskeriet. Man kan sige at succesen udeblev for mig, men hans teknikker og valg af plads virkede for nogen af de andre, så man kan ikke sige andet end at manden havde ret. Cornelis er oprindeligt fra Holland, men flyttede i en sen alder til Sverige, da han her havde mødt sin forhenværende kone, som er svensk og boede i Karlstad på dette tidspunkt. Efter at Cornelis havde boet i Sverige i nogle år, fik han her sit drømmejob på skolen i Forshaga, hvor han i dag underviser i madlavning, servering, fiskeri og ikke mindst står han for praktikophold i udlandet for de nuværende elever.IMG_7693-2
Cornelis er skyld i at jeg er hvor jeg er i dag. Han fik sat mig på rette spor, og fik kontakt med steder i udlandet, hvor jeg senere hen fik arbejde. Han viste mig, hvad rigtig guidning gik ud på, og dette forgik ikke bare over 2 dage, men over 2 år, hvor han virkelig fik mig til at indse at det at guide, er ikke bare at vise hvor fisken står i elven, søen eller på kysten. Han viste mig hvad kundeservice betyder og hvordan man skal lave et arrangement for et stort hold lystfiskere, samt hvordan man arbejde på en lodge, hvor du ikke kun skal guide. Cornelis er i dag så god en lærer at jeg ikke tror at skolen ville være det samme uden ham. Han er også en meget dygtig fluebinder og han underviser elever i at binde fluer, samt hvilke materialer, som findes inden for fluebinding. Han er også instruktør på skolens fisketure, hvor han underviser i fisketeknikker indenfor fluefiskeri samt vertical jigging.
I dag er Cornelis foruden underviser på skolen også med i onlinemagasinet Mitt Fiske, hvor han er med til at skrive artikler og han laver online videoer, hvor han viser hvordan man binder moderne velfangende fluer.
Har du nogen drøm om at starte på skolen i forshaga, bør du kontakte Cornelis som vil give dig de bedste råd og jeg ved at han vil gøre alt for at du kan få din drøm opfyldt ved at komme ind på skolen, og samtidigt få de rette kontakter i branchen til at senere at få et arbejde inden for et af de fedeste erhverv som findes.

Du kan læse meget mere om skolen her, ellers er du velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgmål angående skolen.